Prehrana
Posted in

Kaj jesti za zajtrk – 4 ideje

Posted in

Zate imamo pripravljene ideje za zajtrk. Vemo, da je to tisti obrok, kjer najpogosteje razmišljaš, kaj je dobro jesti, da bomo ohranjali zdravje in telesno težo. Torej nekaj idej:

1. Prosena kaša z gozdnimi sadeži (Skuhamo proseno kašo in ji dodamo pokuhane gozdne sadeže. Po želji sladkamo z zdravim sladilom. Proseno kašo lahko že zvečer pripravimo, zjutraj pa samo segrejemo skupaj z gozdnimi sadeži.)

VitaNatur_prosena_kasa_gozdni

2. Zeleni smuti (Smuti je super za začetek deva, saj v enem obroku užijemo veliko zelenjave in tekočine hkrati. Poljubno izberemo tudi kakšno enoto sadja. Naj bo količine zelenjave in sadja čim več, v razmerju pa zelenjava : sadju – 80% : 20%. Pomembno je dodati tudi nekaj maščobe – lahko v obliki olja ali oreščkov)

Smuti

3. “Fritaja” s poljubno zelenjavo (Dobro se prilega paprika ali por. Super je, če fritajo cvrete na kokosovi maščobi, da se izognemo slabim maščobam.)

pexels-photo-89238

4. Domač pirin kruh z zelenjavo (Lahko je tudi kakšen drugi domači kruh. Kuhano jajce je super, v kolikor zraven poješ še obilico zelenjave).

tomatoes-eggs-dish-the-green-plate-51163

Naj bo zajtrk resnično tvoj prvi obrok in ga ne spuščaj nikoli. Še ena majhna skrivnost – če boš zjutraj jedel/a veliko in ne preveč sladko, boš ves dan dlje sit/a in potreba po sladkem bo manjša. Preverjeno!